Reesink Material Handling Equipment is toonaangevend als totaalaanbieder van interne logistieke en reinigingsoplossingen, variërend van het leveren van hardware zoals heftrucks en magazijntrucks tot het servicepakket daar omheen. Met vestigingen in Almere, Zwijndrecht, Antwerpen (B), Flémalle (B), Kerpen (D) en Keulen (D) worden haar afnemers, welke met name uit eindklanten bestaan, uitstekend bediend. In Nederland is Motrac Intern Transport en in Duitsland is Pelzer Fördertechnik distributeur van het A-merk Linde Material Handling. Motrac Handling & Cleaning in België is naast distributeur van Linde Material Handling ook distributeur van Tennant reinigingsmachines.Kernpunten

  • Margedruk
  • Sterke toename van opbrengsten uit verhuur
  • Opening Used Equipment Center in Apeldoorn
  • Focus op het vergroten van de service capaciteit

 
Reesink Material Handling Equipment 2015

Duitsland kende afgelopen jaar een behoorlijke stijging van de markt van material handling. In België en Nederland stegen de markten licht tot duidelijk. Door de harde concurrentie op prijs stonden de marges nog altijd onder druk. Richting het einde van het jaar stegen de markten verder. Dit bleek ook uit de toename in de orderportefeuilles. De margedruk dwingt Reesink Material Handling Equipment om creatiever te worden en scherper op de kostenkant te gaan letten, onder andere door efficiënter te werken.


In Nederland stegen de opbrengsten uit verhuur. De vraag was zo groot dat extra investe­ringen in de verhuurvloot noodzakelijk waren. Het was zelfs noodzakelijk om tijdelijk een deel van de capaciteit van gebruikte machines in te zetten. Daarnaast is door de divisie in het afgelopen jaar een duidelijke focus gelegd op het vergroten van de service capaciteit. Zo is in Nederland de service capaciteit in het afgelopen jaar met 10% vergroot en in Duitsland met ongeveer 5-6%. Hierdoor blijft de divisie Reesink Material Handling Equipment in staat klanten adequaat te bedienen. In België heeft het management door een andere focus in het bedrijf aan te brengen een betere performance gerealiseerd.


In september van het afgelopen jaar is het Used Equipment Center voor Linde heftrucks geopend in Apeldoorn. Met de ingebruikname van dit nieuwe Used Equipment Center hebben we verder invulling gegeven aan ons totaalconcept. Een deel van de gebruikte heftrucks wordt daar ‘refurbished’ en verkocht aan afnemers die de stap naar een nieuwe truck nog te groot vinden.

 

Innovaties en vooruitzichten

Door de internationalisering, maar ook de juridisering is de duur van het afwikkeltraject van een order sterk toegenomen. Dit vergt een goede planning en een bepaalde mate van flexibiliteit waar naar de toekomst toe slagen in gemaakt kunnen worden. Ditzelfde geldt voor klantentrends zoals vlootbeheer, dit houdt in dat een klant online een machinepark wil kunnen beheren en te allen tijde over informatie wil kunnen beschikken zoals hoeveel machines staan er, waar staan de machines, hoeveel schade hebben ze veroorzaakt, de kosten van de machines etc. 

 
 
 

 
 
 
Add to basket
View basket
Contact
Download center