Reesink Construction Equipment biedt een compleet programma grondverzetmateriaal en verwante producten aan ten behoeve van de grond-, weg- en waterbouw met vestigingen in De Meern, Tiel, Hamme (B), Ommen en Bergschenhoek. A-merken zoals Kobelco, Atlas, Terex, IHI, KATO, Canycom en Bergmann maken onderdeel uit van het leveringsprogramma. Daarnaast beschikt Reesink Construction Equipment over het Huur&Stuur concept, een Nederlandse verhuurder van grondverzetmaterieel zonder machinist en specialist in uitrustingsstukken. Door het verhuren van machines kan naar klanten toe meer flexibiliteit worden geboden. Dit speelt in op de ontwikkeling dat klanten meer en meer afhankelijk zijn van het type werk dat ze aannemen. Afnemers van Reesink Construction Equipment zijn voornamelijk geconcentreerd rond wegen en het spoor. Kernpunten

  • Ook in 2015 weer goede afzet van Kobelco machines
  • Markt machines voor grondverzet in Nederland goed, in België slechter
  • Verdere groei Huur&Stuur activiteiten

 
Reesink Construction Equipment 2015

De marktpositie van Reesink Construction Equipment is goed en 2015 was een stabiel jaar. De markt in België was slechter, maar dat kon worden gecompenseerd met positieve ontwikkelingen op de Nederlandse markt, met name op het gebied van het spoor. Dit heeft onder andere te maken met nieuwe wet- en regelgeving die in 2016 van kracht zal worden en betrekking heeft op de veiligheid van machines. Daarnaast hebben de Kobelco machines het erg goed gedaan in het afgelopen jaar. Deze machines zijn in 2014 op de markt gekomen en hebben een zeer gunstige CO2-reductie ten opzichte van bestaande machines met eenzelfde productiecapaciteit. Met de ervaring van de allround-medewerkers en de aanwas van nieuwe en jonge mensen binnen Reesink Construction Equipment maakt dat er flexibel ingespeeld kan worden op nieuwe ontwikkelingen in de markt.

 
Innovaties en vooruitzichten

Als gevolg van nieuwe regelgeving zien klanten zich genoodzaakt meer te investeren in de veiligheid van hun machines. Hier heeft Reesink Construction Equipment in 2015 van kunnen profiteren en dat zal ook voor het jaar 2016 gelden. Daarnaast is duidelijk een trend te ontdekken in het tijdelijk inzetten van machines, dit zal in positieve zin ook in het komende jaar gevolgen hebben voor het Huur&Stuur concept. Dit geldt ook voor verkoop van machines, door het huur concept wordt afnemers de mogelijkheid geboden de machines te ervaren en als gevolg daarvan kunnen en zullen afnemers overgaan tot koop. In aanvulling hierop wordt doorlopend gekeken naar innovatieve oplossingen, zoals hybride en elektrisch aangedreven machines.

 
 
 

 
 
 
Add to basket
View basket
Contact
Download center