In dialoog met stakeholders

Dealers & eindklanten

 

Royal Reesink werkt zowel via een dekkend netwerk van grotere en kleinere dealers als door middel van rechtstreekse verkoop aan eindklanten. De business modellen van de afzonderlijke segmenten van Royal Reesink, de divisies en de bedrijven binnen deze divisies lopen sterk uiteen. Waar bij Kamps de Wild Holding in Nederland vrijwel 100% van de producten via dealers wordt verkocht, wordt in Kazachstan 100% van de producten aan de eindklant geleverd. Binnen Green Equipment werken Reesink Technische Handel en Packo nagenoeg geheel via een dealernetwerk. Jean Heybroek kent een gemengd model waarbij de machines voor de golfbanen rechtstreeks worden geleverd en de machines voor het openbaar groen via een dealernetwerk. De divisie Reesink Construction Equipment levert bijna uitsluitend direct aan eindklanten. Ook binnen Reesink Material Handling Equipment kennen we een gemengd model waarbij in België met één hele grote dealer intensief wordt samengewerkt en in Nederland met drie dealers. Bij alle divisies spelen leasemaatschappijen bij de verkoop van de machines aan de eindklanten een steeds grotere rol. Naast levering aan dealers neemt Royal Reesink soms financiële belangen in grote dealers om de toegang tot eindklanten te versterken.

Over het algemeen geldt dat de relaties met dealers, hechte en lange termijn relaties zijn die soms tot wel 60 jaar terug gaan. Afnemers van Royal Reesink variëren van industriële bouwbedrijven tot bedrijven actief in de offshoring, maar ook landbouwmechanisatiebedrijven, bedrijven in het onderhoud van openbaar groen en (lokale) overheden. Naast eenmalige leveringen en korte termijn projecten wordt regelmatig met afnemers samengewerkt aan langdurige trajecten. Zo wordt bij Motrac Hydrauliek gedurende een tijdsbestek van drie tot vier jaar regelmatig samen met afnemers gewerkt aan het produceren van een serie producten, wat inhoudt dat een machine eenmalig wordt ontworpen en vervolgens meerdere malen wordt geproduceerd.

Royal Reesink onderhoudt nauw contact met haar afnemers, rechtstreeks en via het netwerk van dealers. Het contact loopt veelal via accountmanagers en/of andere vertegenwoordigers van de merken die Royal Reesink voert. Daarnaast faciliteert Royal Reesink het contact tussen eindklanten en dealers door dealers te gaan voorzien van digitale platformen die afnemers voor­zien van de juiste informatie en wordt er binnen de verschillende divisies gebruik gemaakt van relatiebeheer software. Met deze CRM-systemen wordt het beheer, het bewaken van de voortgang en de planning van projecten op een eenvoudige wijze inzichtelijk gemaakt. Met name op het gebied van precisielandbouw zijn er apps beschikbaar die de eindgebruiker in staat stelt gewas- en bodemgegevens te verzamelen. Daarnaast worden de dealers ook voorzien van brochures, informatiefolders over (nieuwe) producten en koop-, huur-, service- en trainingsmogelijkheden.

 
 
 

 
 
 
Add to basket
View basket
Contact
Download center