Royal Reesink in beeld

Bedrijfsprofiel

 

Over Royal Reesink

Royal Reesink is een leidende internationale distributeur van kwalitatief hoogwaardige machines voor land- en tuinbouw, landschappelijk onderhoud, grond-, weg- en waterbouw en logistiek. De onderneming biedt af­nemers een portfolio van bekende A-merken, waaronder Amazone, Atlas, Claas, Horsch, Kobelco, Kuhn, Linde, Mac Don, Terex en Toro, veelal op exclusieve basis. Daarnaast levert Royal Reesink hydraulische systemen die deels complementair zijn aan het machineaanbod, (bewerkt) staal en beschermingsmiddelen.

Royal Reesink realiseert meerwaarde door een gediversificeerd machineaanbod te combineren met specialistische kennis van het product en de markt en een hoge servicegraad. Dit vertaalt zich in een krachtig totaalconcept met innovatieve en duurzame oplossingen dat is gebouwd rondom de volledige levenscyclus van een machine of machinepark. Op deze wijze wordt ingespeeld op de toenemende complexiteit en connectiviteit van machines, de voorkeur van afnemers voor één distributeur en de sterkere sturing op total cost of ownership1.

Royal Reesink is voornamelijk actief in Nederland, België, Duitsland, Kazachstan en Turkije en heeft circa 1.250 medewerkers. Typische afnemers zijn agrarische bedrijven, bosbouw- en groenvoorziening bedrijven, openbaar groen en golfbanen, logistieke centra, industriële en constructie bedrijven, loonwerkers, waterschappen en (lokale) overheden. De onderneming heeft een jaaromzet van circa € 490 miljoen in 2015. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn.

Vakmanschap

Royal Reesink werd in 1786 opgericht door Hendrik Reesink in Zutphen. Hij was een pionier en ondernemer die buiten de gebaande paden durfde te denken. Naast meestersmid was hij ook handelaar in ijzerwaren en smederijbenodigdheden. Bij hem leefde al vroeg het besef dat afnemers behoefte hebben aan kwaliteit, service en het gemak van één leverancier. Dat is door de eeuwen heen het handelsmerk van Royal Reesink gebleven.

Na de Tweede Wereldoorlog begon Royal Reesink onder leiderschap van familienazaat Hendrik Willem Reesink aan een sterke groei. In 1959 ging de onderneming naar de beurs als handelshuis in ijzer, andere metalen en kunststoffen en de producten en halfproducten daarvan. Daarnaast handelde Royal Reesink ook in machines, werktuigen en gereedschappen, huishoudelijke en sanitaire artikelen, artikelen voor centrale verwarming, elektrotechnische en aan de genoemde zaken aanverwante artikelen en apparaten en in landbouwmachines en gereedschappen.

In 2003 werd het hoofdkantoor in Apeldoorn betrokken en in datzelfde jaar kreeg de onderneming het predicaat ‘Koninklijk’ toebedeeld. Vanaf 2009 liet Royal Reesink een forse groei zien met diverse overnames en enkele desinvesteringen die de onderneming hebben getransformeerd tot een leidende internationale distributeur van kwalitatief hoogwaardige machines en verwante systemen. Een bedrijf dat uniek is in zijn soort door de breedte van het machineaanbod en spreiding over sectoren, de opgebouwde kennis en expertise en de sterke klantgerichtheid. In 2016 bestaat Royal Reesink 230 jaar.

Ondernemende organisatie

Ondernemen zit van oudsher in het DNA van Royal Reesink. Binnen de groep wordt ondernemerschap gestimuleerd door een open cultuur en een organisatiestructuur waarin de divisies en dochterbedrijven een grote mate van operationele verantwoordelijkheid hebben, vooral als het gaat om markt- en klantbewerking.
Dit versterkt de innovatiekracht en het oplossingsgericht denken binnen alle lagen van de organisatie, zowel horizontaal als verticaal.

De groep kent twee segmenten: Reesink Equipment en Reesink Industries. Binnen Reesink Equipment worden vervolgens drie divisies onderscheiden: Reesink Green Equipment, Reesink Construction Equipment en Reesink Material Handling Equipment. Reesink Green Equipment wordt weer onderverdeeld in Green Equipment, Smart Farming en Kamps de Wild Holding. Reden voor deze onderverdeling is gelegen in het feit dat Green Equipment en Kamps de Wild Holding concurrerende merken verkopen. Smart Farming zal merkonafhankelijk binnen de groep worden ingezet als specialist in GPS-techniek en precisielandbouw.

1)

De totale kosten die met het gebruik van een machine verbonden zijn (dus ook minder voor de hand liggende kosten zoals rente, afschrijving, onderhoud, e.d.).

 
 
 

 
 
 
Add to basket
View basket
Contact
Download center